Tuning de case.

Ce este Tuningul de Case?

Un complex de interventii radicale asupra unui imobil deja construit pentru a-i creste valoarea functionala si estetica.

Tuning de case

Imobilele deja construite (fie ca sunt vechi sau noi) pot ridica multe probleme proprietarilor - fie nu mai corespund nevoilor estetice si functionale actuale, fie au vicii ascunse care au fost constatate dupa achizitionare.

  • Iti doresti mult mai mult de la locuinta ta actuala? Schimbari care par aproape imposibil de implementat in spatiul actual si singura solutie pare a fi schimbarea locuintei (mai multa lumina, mai multe spatii, o compartimentare mai buna sau poate chiar o piscina, spa, o terasa verde sau ascensor)?
  • Iti doresti sa locuiesti intr-o zona buna, cu traditie, dar majoritatea imobilelor din astfel de zone sunt vechi si nu corespund standardelor moderne de confort si utilitate.
  • Preferi sa achizitionezi o casa sau un apartament gata facute, dar constati ca e greu sa gasesti ceva care sa corespunda tuturor pretentiilor tale, ceea ce e si firesc cata vreme constructia respectiva nu a fost gandita pentru particularitatile noilor proprietari? Negasind exact ceea ce iti doresti, te gandesti deja la compromisuri, renuntand la cerinte importante.
  • Doresti schimbarea destinatiei unui imobil, de exemplu, transformarea unei case intr-o pensiune dotata cu toate spatiile necesare unei unitati turistice moderne.

Tuningul de case este solutia pentru detinatorii de case sau apartamente vechi sau noi care vor un upgrade considerabil al valorii estetice, functionale si financiare a acestora. Astfel de imobile sau apartamente pot fi supuse unui proces de transformare pentru a satisface pretentiile de locuire actuale, specifice fiecarui proprietar in parte. Cu imaginatie, curaj si pricepere se pot aduce nenumarate modificari unui imobil: implementarea unei piscine interioare la subsol, adaugarea unui ascensor, marirea spatiului de locuit prin extinderea parterului, transferul vegetatiei la etaj prin intermediul unor terase verzi etc.

Tuningul unei constructii un demers amplu al unei echipe inchegate de specialisti in mai multe domenii (arhitectura, design, inginerie, constructii) care cu experienta, imaginatie si curaj, gasesc rezolvari dincolo de linia la care cei mai multi se opresc.

Realizarea unui astfel de proiect este dificila. Adesea este nevoie de interventii majore, complexe pentru a calibra spatiul la nevoile si dorintele proprietarilor: demolari partiale, consolidari, subzidiri, extensii la nivel subteran sau suprateran, etc. Apar adesea situatii neprevazute care cer adaptarea solutiei propuse initial. De aceea, echipa de tuning este implicata in intreg procesul, de la creionarea primelor schite, pana la implementarea celui mai mic detaliu al solutiei.

Indiferent daca discutam de case sau apartamente, rezultatele sunt intotdeauna surprinzatoare. Reactia tipica este "Nu mi-am imaginat niciodata ca se poate face asa ceva".

Exemple de lucrari