Central District Cuza 99.

  • Servicii: arhitectura si design interior
  • Status: in curs de autorizare

Un bloc cu apartamente modulare, versatile, conceput cu atentie la detaliile care definesc o calitate ridicata a locuirii. Proiectul a primit deja pre-certificarea de cladire verde din partea Romanian Building Council.

Apartamente modulare, reconfigurabile. Principalul diferentiator al acestui proiect este versatilitatea, posibilitatea reconfigurarii in timp a fiecarui apartament si adaptarea lor in functie de parcursul vietii beneficiarilor. Un apartament poate fi o investitie de o viata, iar pe parcursul vietii nevoile se schimba. De ce nu s-ar putea schimba si configuratia sau chiar suprafata apartamentului in functie de schimbarile din vietile noastre? De exemplu un apartament generos de 4 camere poate suferi o reconfigurare in asa fel incat sa fie impartit ulterior intr-un apartament fara compromisuri si o garsoniera complet autonoma care se poate inchiria sau vinde atunci cand copii cresc si nu mai locuiesc cu noi.

In proiectarea apartamentelor am analizat variate scenarii de locuire si am avut grija ca eventualele reconfigurari ulterioare sa fie posibile fara improvizatii si fara sa implice costuri majore.

Configuratia apartamentelor nu se repeta de la un etaj la altul. Locuintele incep de la etajul 1, iar odata cu trecerea la nivele superioare, numarul apartamentelor scade, in favoarea suprafetele aferente fiecaruia. La etajul 1 sunt zece locuinte, ajungand ca la etajul 6 sa fie doar doua. Suprafetele pleaca de la 48 mp si ajung la 310 mp; exista garsoniere, dar si apartamente tip duplex sau penthouse.

Lumina naturala si priveliste. Fiecare apartament a fost proiectat astfel incat sa se bucure de cea mai buna lumina si cea mai buna priveliste posibila.

  • Apartamentele primului nivel sunt amplasate la 5 metri peste nivelul solului, astfel incat sa beneficieze de lumina naturala, in ciuda cladirilor din jur
  • Destinatia incaperilor, dimensiunea si amplasarea ferestrelor au fost stabilite astfel incat sa exploateze in mod optim lumina naturala si privelistea
  • Pergole pentru intimitatea teraselor mari

Apartamente cu propria zona verde. Prin jocul de jardiniere si de terase am facut posibila crearea unor spatii unde pot fi plantati chiar si arbusti de 4 m, astfel incat fiecare beneficiar sa aiba la indemana un colt autentic de natura.

Spatii de depozitare generoase si debarale. Chiar si pentru cele mai mici apartamente am luat in calcul maximizarea spatiilor de depozitare. Apartamentele mari pot fi dotate cu incaperi "laundry" dedicate.

Fara elemente inestetice vizibile. Fara stalpi de rezistenta inestetici in mijlocul casei. Fara tevi, aparate de aer conditionat si calorifere la vedere in interiorul apartamentelor. Tevile sunt ingropate; aparatele de aer conditionat nu au unitate interioara vizibila, ci sistem grila, iar incalzirea se realizeaza prin pardoseala.

Parcari specializate. Parcari dedicate pentru masini compacte si SUV-uri; parcare speciala pentru biciclete si motociclete.

Spatiu mare dedicat depozitarii gunoiului, cu acces separat pentru salubrizare.

Concept de design interior pentru o parte din apartamente.